Thursday, September 22, 2011

Dia 23tahun

KALAU....


kalau Dia ada, umur dia sekarang 23 tahun..

kalau Dia ada, dia dah bertunang..

kalau Dia ada, aku boley peluk dia.. cium dia, pandang dia.. dan cakap

SELAMAT HARI LAHIR ANGAH!!



tapi sume tu KALAU..




Aku rinduuu ko boley x??!!!!!!!











Ya Allah....
Aku xdapat bendung rasa rindu hari ni......pada sape aku nak cerita? aku xnak menangis pada ayah n ibu.. aku xnak diaorg risau n sedih..  Hanya Allah tahu betapa mendalamnye rasa rindu ni....
Tangisan aku xmampu merubah qada' n qadar Allah.. Tapi aku cume hambamu yg lemah.. yg sentiasa leka.. sentiasa membuat silap.. bila ujian yg berat ni menimpa, aku lemah.. rapuh.. tak berdaya.. cepatnye dia pergi... :(  Kau bawa dia pergi seperti Kau ambil salah satu Nyawa aku pergi.. tak pernah aku duga ini ujianMu.. ujian yg paling besar dalam hidup ni.. Walau aku menangis air mata darah sekalipun, xmungkin angah kembali.. aku tahu.. tapi apalh daya aku.. Banyak yg aku idamkan bersama dia.. xsempat dia nak tgok aku konvo, xsempat dia nak tgok aku kawin......Angah... :'( Aku kuat untuk teruskn belajar di UM ni pun disebabkan oleh arwah angah.. Ikutkan hati ni, xberdaya dah nak teruskan.. Hari ni , di hari lahirnye Muhd Mujahid b Mukhzam, 22sept1988.. aku seperti rasakan dia disisi.. tengah pandang aku.. tengah senyum pada aku.. :') Yang indahnya, Aku xpernah rasa dia xde.. aku rasa seolah2 dia pergi keje xbalik lagi.. aku kat UM dia kat rumah.. dia sentiasa HIDUP dalam hati aku.. Cume malam ni, aku teringin sangattt nak jumpa dia untuk ucapkan Slmat Hari Lahir Angah! .. bila xmmpu untuk mesej, call, or jumpa dia, baru aku sedar yg dia dah pergi.............. ... buat selama-lamanya......
Hanya bacaan yasinn dan doa yg dapat kakak hadiahkan untuk angah sempena hari lahir angah.. Kakak doakn semoga angah sentiasa gembira, ditempatkan dikalngan org2 yang soleh, dijauhkan dari azab api neraka... InsyaAllah kite ditemukan di sana.. amin. ..




Alfatehah... ..

Monday, September 19, 2011

entry tuk Daya

gilerr r ..
aku wat entry tuk ko.. kene bangga taw, 20 followers baca tu.. hak3

ok 1st of all i wish u Happy Bday yg ke 20..

disebabkan adanya entry 'cuti 1malaysia yg..' , Daya was crying dat nite.. huk3
yg geramnye, she did not tell me her Birthday, n no wonder la she crying coz xdpt balik kan..

aku ajak Daya follow aku waste our time kat umah my cousin, Kak Mala at Senawang, Ngri 9..
Malam tu jgk, dlm pukul 2 kami dijemput ke Senawang. That time baru lah si Daya gtaw birthday dia.. Kalo aku taw birthday dia, xde la aku ajk g jaln, boley smbut kat UM same2.. geram je aku ni.. :3

Tapi maybe ada hikmah n kegembiraan lain ^^

Kat Senawang, i think i must do something 4her.. so, aku plan baiiik dgn both my cousin, Kak Mala n Fuad tuk suprizing her..

actually ada video, tp xley upload lak -_-
so let this pictures berStory :























so, hows dat Daya.. heee..  btw, berbanyak-banyak terime kaseh kpda :



my luvly cousin "kak Mala" yg sporting tahap  gaban  :P
to u too mydarling "Aliff Firdaus" dat cheer we up!

tidak dilupakn Fuad (also my cousin), yg sudi memPrank kan my fren .. so cool.. :)

so thats all for your bday.. 

::maaf andai ada kekurngn dri pihak aku

::semoge ko dpt jumpa apa yg ko nak n wish ur dream come true..

amin..


p/s: how do u expect me to remember ur bday, when u never look any older :P 
(baik punyer alasan huk3)

Thursday, September 15, 2011

CUti 1Malaysia yg...

yeayyyy cuti.. !!

ramai yg balik kg..

tetibe aku dpt taw yg my mom pun buat open house raya Jumaat ni..
apalagi ...

kebetulan rumate  aku si Daya Ali pon balik n same duk JB..

dan tanpa plan apa2, balik dari kelas tarian, aku terus kemas baju n balik! sewonokkknye..

aku sebenarnya first time naik bus.. HAHA.. n first time gune touch n go dari kad matrik aku!
(Jakun gilerr )

so, betapa exited nye aku bila xpayah nk beratur pnjg tuk beli tiket ..hehehe~

sume org kat umah aku call cakap aku nk balik.. (sedangkan baru seminggu naik KL) -_-


then,

jeng jeng jeng....

sampai di Bandar Tasik Selatan.....





TICKET SOLD OUT!!!



betapa hancurnye hati kami ini ... kiteorg usha sume kaunter tiket, (dah macam nak balik raye da..)

tapi nmpaknye memang xde rezki.. rasa mcm nak menangis.. 

my dad said: xpela.. ada hikmah la tu..  "nak ayah amek??" (nada sindiran... huk3...)


dengan muka yg sedeyyy dan perut yg lapar , kami melangkah balik... (ayat bapak sedey siot)

kiteorg g makan n tuk lepaskan kesedihan kiteorg.. SHOPPING !!!

aku habeskn duet yg utk beli tiket dgn beli wedges shoes n a spectacles  :P

ni aku buat dialoq picture bwh ni (hayati):

"rmainye..agak2 dapat balik x mlm ni..."

"mama..tiket sume dh habes..yaya nk nges ni...sobs.."

"grrr... geramnye aku kat daya ali" :P

"em...apa lah ibu buat sekrg ek..."
hahaha! amacam? terharu x?? macam drama filem x? sedih kan... :P


iklan jap:
otw balik tadi.. i meet someone at bus stop with a girl.. kantoi sudehhh~
cool beb :P

ok, 
esok dah boley gelakkan Daya Ali basuh baju.. but me at her side .. XDDD

now , korunk dah ley isi tempat kosong tuk tajuk aku tu -_-"

so, terima kaseh Hari Malaysia!!!!!



salam di perantauan. ^^


and...



When we getting sad, we stop being sad and be crazy !!























peace yo! ^_^

Friday, September 9, 2011

Wasiat

assalamualaikum ...

just a short entry..

today will be my last day at my home (Gelang Patah) .. sad ya.. surely i am.. 

especially when im thinking about Ibu and Ayah..  

but i have to go .. i must go.. for my brother's "last will" .. 

arwah muhd mujahid said:

"ko kene habiskan belajar sampai grad... banggakan ibu ayah.. .... ...."

 so this is his last will ..

and this evening, i had visited you and sedekahkn Yasiin for you before i go.. may Allah bless you..
 wish ill be stronger through this fate..  there..  :')

I CAN  !!




insyaallah ill fulfill your will.. for you n for our family.. Amin...


Alfatehah...



:: i was born to be strong..

Tuesday, September 6, 2011

cuti wa sudah habes bro

CUTI WA SUDAH HABIS BRO!!

Amacam?? genster x wa??


cuti dah nk habes?? kan cuti 4 bulan?? dah habes dah?? bio betuii??

 dush2....!!

ok.. betul.. dah nak habes!!! apa yg aku buat cuti 4 bulan ni??

keje.. cari duet..
err... dulu sebelom cuti ingatkan nak study sikit b4 naik sem.. tp nampaknya.....
err...tak nampak rasanye.... huk3...

esok aku g amik balance gaji aku yg terakhir.. bos ak yg baik hati ni kata, dia kira gaji aku penuh, even aku dtg ke x  bulan ni... pastu, siap tmbah duit belanja nk g belajar.. fuyyooo... tenkiuk2..  bos dah kene ubat pengasih aku.. hee.... x x... ak ni yg rajin.. tu yg dia syg.. (PERASANNN)


so, ap yg ak buat sekrg tuk habiskan sisa2 cuti nie.. ??

==> baju baju separuh dah gulung2 masuk beg .. (natrah pnye ajaran suh gulung bju2) :P

==> brg2 dah list kn dah nak bwk ap, nak beli ap..

emmm.. arghhh .. ak xnak balik UM.... tp.... em, tp arwah dah pesan suh ak hbeskn study.. !
so, i MUST finish it!! For you Muhd Mujahid...

tapi kan... cuti aku x best.. :(((

tp ni lah namanya ujian.. sape taw , di sebalik sume ni tersedia sesuatu...

aku berat nk tgal kn ibu... slmat ada Along.. ak percaya yg dia akn jaga family dgn baik..

ni lah je tgl my bro yg menceriakn family..
 ciet tunjuk nfon baru!

cpt la ak habes study tuk jaga ibu ayah lak..

sementara dorg masih ada.......

wish my mom heppy owazz... luv u olls


CUTI OH CUTI... selamat tgal CUTI PANJANG.. 
http://www.smileycodes.info

Selamat datang HARI YG SIBUK -_-
http://www.smileycodes.info


cuti dah habis.. perjuangan belum selesai.. ^^

Monday, September 5, 2011

Raya yg diUji

dah raya ke??

Selamat hari raya n maaf zahir batin buat semua kenalan aku..

raya?? raya kali ni macam xberapa raya je..

1st sekali ofkoz la KEKURANGAN seorang ahli keluarga.. :(

pagi raya kami bersalaman macam hari biasa tapi takbir raya buatkan kami merasa satu perasaan yg sangat sayu... biasanya tiap raya, takbir tu aku endahkan :( .. tapi kali ni, ia menyentuh hati aku....

aku n keluarga ke kubur arwah angah..

kami sedekahkan yasin tuk dia.. semoga arwah ditempatkan dikalangan org2 yg soleh.. amin..


ujian kami x sampai kat situ je..

2 3 hari kami spendkan raya kami di kampung .. hari terakhir, di rumah adik ayah..( mak teh n pak teh )
dipendekkan cerite, kami balik jb pagi, n smpai rumah ptg.. tgah sume rehatkan diri.. ibu dapat panggilan mak teh n pak teh eksiden! Ya Allah.. baru je tadi jumpa..

kami bergegas semula wlpn masih x hilang penat..

kami terus ke hospital keluang.. dan terus ke bilik mayat....:((

mak teh n cucunya yg masih dalam hari dah pergi... macam arwah angah, dalam bilik mayat aku x mmpu tgok mayat.. aku cume tgok kaki je.. tapi bayi tu aku smpat tgok.. macam ank patung :((


;; pak teh bawak kereta dgn cermat n dalam jln lurus pn tetap eksiden, arwah angah pakai helmet pling mahal pon tetap pergi.. ni lah yg dikatakn ajal.. ;;

pak teh selamat, cuma patah tgan n kaki retak.. ank lelaki dia patah pinggul, menantu dia luka kat muka, ank dia (izati_djah5) selamat..

malam tu jgk arwah dibawa balik..

aku rasa sedih bila pihak hospital terpksa bwk ank lelaki dia g jB tuk operation, n xdpt nk tgok arwah mak dia.. :((

malm tu.. saat paling syahdu bila pak teh meraung dgn berjalan gune tongkat masuk jumpa arwah kat umah..
:(((( sgt menyayat hati....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


kuasa Allah::

ank sulung dia (kak akma) dpt pgilan dri arwah mak dia waktu kemalangan yg bgtaw dia tersepit dlm kereta sedangkan pak teh ckp, arwah dah nazak n henpon arwah xde no kak akma.. SUBHANALLAH....

renungkanlah kuasa Allah yg Maha besar.. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ini video waktu nk kuarkan arwah yg tersepit..5mnit phk bomba nk kuarkn mangsa.. :((
 ( aku xmmpu tgok, ini just wat keinsafan bersama.. ) :: ....

video


Allah maha mengetahui apa yg Dia lakukan.. 

pertemuan dah perpisahan, hidup mati di tangan Dia.. 

Hidup ini adalah pinjaman.. bila2 kite boley diambil kembali...

DARI DIA KITA DATANG , DARI DIA KITA PERGI..

DARI TANAH ASAL KITA , DARI TANAH KITA DIKEMBALIKAN..

arwah atok pergi pon 1hb..
arwah angah pergi 1hb July,
arwah mak teh 1hb sept..
aku entah bila...


Alfatehah.......  :(