Saturday, March 24, 2012

Boria Bestari Shempoii

history : 24mac2012 ..

Permulaan yg agak sukar.. dari dua orang.. bertambah satu per satu.. pertukaran ahli.. pencarian tekong..
perselisihan.. permainan hati.ops.. sapekah itu.. :P

Namun sebagai pengurus pasukan yg sentiasa disokong oleh Penyelia yg Terbaik : En Muhd Rahimi , dan Coach hebat : En. Hazrel, aku terus gigih mencari dan membina team Boria di Kolj Kediaman Keempat..

Tiba detik pertandingan.. cuak, takut, gentar.. sume menguasai diri. Terima kasih kpada seniors Bad n Zaid yg banyak menaikkan semngat kami.

" Aku tak nak ko naik syehh kejap lagi, tapi aku nak ko naik syehh sekarang!!! " 

tiba waktu kami beraksi: 
dimulai dgn sketsa dari presiden kolej 4 (Alec) bersama Atoi and Mir Fiq..Shempoooi!


dan inilah hasil usaha kami dari Boria Bestari!!!

Nak taw tak camne perasaan kami lpas habis?? PUASS DOWW!!

Menang kalah adat pertandingankan.. even dlm hati sape tak terdetin nak juara.. dup dab dub dap
video bwh ni ketika umumkan result! gembira n nangis2 sikit.. heeee..

video

kami dpt no 2 je.. huu tapi xpelah Alhamdulillah .. percuban pertama dari KK4 ^^
Tahniah and thanx tuk semua.. lovee u ollss ketat2..

First of all mestilah pada sifu kami : En Rahimi

Inilah penyelia kesenian, coach, penasihat, dan kawan kepada kami.. bnyak kngan bersama beliau.. kami bangga dapat berkenalan dgn En. Rahimi!!!

jom usha-usha orang disekeliling kami :)

ni juru mekap n persiapan kami.(suhaili vs Daya). tenkiuk dear.. bersama dgn Kal n zafirah.. 
Ok jom usha ahli-ahli boria bestari! Jeng Jeng Jnegggg~~

tadaaaaa!
Adam haqimi farish Haiqal a.ka mirul =.=" ni lah tekong kk4..
time kasih pada beliau kerana tak lupa lirik.. n seriously malam tu dia terbaikk!! tak nak puji lebih-lebih but he was awesome that nite ..tu je .. next!

Najwa vs Liyana
This 2 girls are our backup singer :) Banyak rintangan dalam menjerit2 n menjaga vokal mereka.. hee time kasih sbb memeriahkan kumpulan ini bersama Farid Anwar.. korg mmg Menjadi riuh malam itu.. gulai batang pisang!! Raannnncakkk!! Aribaa!!

e-lee Vs Puteri
Ynag gorgeous ni plk adalah pemegang bunga telur.. even last2 minit, but korg did a gud job ^_^
ok jom story mory pasal the sailors plk :P

Ummi vs Dnaz
 Ini merupakan pasangan menari boria yg paling "vanilla coklat".. suke gaduh2 kiut gituuu :P suke tgok gelagat dorg. Sorg suke menyakat.. hew hew..

Azam vs Fatin
ini pon comel jgk.. Azam ni pling semangat.. paling kebudak budakan org kata.. kalo dia xde waktu latihan boleh kurang meriah la..

Nazirah vs Zaid
Pasangan ini yg paling kuat semngt dalaman nye.. kih kih. even zaid ni senior tp as a team dia pndai mnjaga jr2 nya.. ye ke ? haaaha aku perasan 1sikap dia dlm menjaga hati jr.. adalah.. :) tq

Mun vs Bad
yang ini tok sah habaq r.. mmg pling shempoiii habaq hang.. sebab partner aku inilah ketua Team semangat a.k.a ketua cheers!
YARGAA YARGAA, ARIBA ARIBAA DRRRR ..BESTARIII! SHEMPOII HABAQ HANG!!
(xtaw eja btul x, slma ni aku bantai je sebut =.= )

ok Next!
yus vs naifal??
nk mohon maaf sbb partner lagi satu xamik gmbar bersama =.=" Yus vs Naufal
Yus paling kecoh bg yg perempuan.. dia mmg penari, so dia la tolong lembut2 kan kami..

Pelakon sketsa ialah : Alec, Atoi, Mir fiq
Pemegang bendera: our pengarah feseni (Neal)

disini jgk nak ucap terima kasih pd Afiq Azhar yg telah mengeSHARPkan kami disaat2 akhir.. berkesann gituu kene dendaa.. hee

sape lagi yg terlepas ni ??

Juga nak mention pd penyokong setia Boria : Trex :) Dia banyak tolong dibelakng tabir ^^

Ok lastly, terima kasih pd teman2.. dari kolej lain or kolej4.. kpd semua yg menyokong Boria Bestari.. En.Shamsul.. Master.. (dorg baca ke.. hikk hikk)
Insyaallah tahun depan kami lebih gah memperjuangkan Boria Bestari!!! yuhuuu!!!



BORIA BESTARI! SHEMPOOII HABAQ HANG!

:: Individually, we are one drop. Together, we are an ocean!

Friday, March 16, 2012

Last minute Broga

ok.. maybe ia agak basi.. but who cares :P

heee.. Assalamualaikum.. sebenarnya aku tgh cuti pertengahan sem!! yuhuu.. So, barulah ada kesempatan utk menulis.. so, tarikh ke broga adalah pada 16 March 2012.. Ketika itu aku n geng boria sedang praktis boria dan berasa sgt tension dgn latihan.. Kebetulan JKPAI anjurkan "aktiviti ke Broga" Aku tak berapa nk tertarik pon sbb pernah g.. tapi tiba-tiba...

Trex a.k.a Alia dan Shy teringin.. dipendekkan citer, aku terexited jugak.. hehe g je la.. x ikut rombongan JKPAI, tp follow bas dgn kereta Trex.. ^_^

ikut signboard ye 

gerak kul 4pagi.. kesian Trex yg memandu sebab kami tido!! hahaaa.. ok pendekkan citer lagi (malas citer pasal sesat barat tu) =="

SAMPAI DI BROGA!! (kenangan lama ehem2.. )

apalagi terus kami daki la.. dah tau jalan.. lalalaa.. tapi cabaran mendaki di tgh pagi ialah GELAP.. so, kata-kata yg keluar ialah :

"ok, depan ada lubang"      "fatin, Trex ok?"      "pijak ikut tapak tangga"     "jaga-jaga kiri gaung"

 "nasi lemak, nasi lemak" -___-"   *tetibe ad org jual kat atas tu.. huhuu


berhenti seketika di tengah :)
 Jap.. sebelom kami smpai atas, ada segerombolan manusia turn tetibe dan kami tya "knpa turun?" that GUYS n girl ckp.. : kalo korg berani naik r.. t pikir camne nak turun..

Guys, sy dah pernah smpai puncak tu.. n dat time saya demam panas baru lpas pitam =="

sorry.. bukan nk ckp besar, tp apa aim korg time dtg bukit broga? nama pon bukit, xkan nak jalan rata.. dan selamat "girls" aku ni gud n kuat semangat n kami teruskan!!!

And of course la WE DID IT!!

ini hasilnya ^___^

awesome ! subhanallah..
panjatkan syukur :)
 ok... hari semakin cerahhhh ^_^ dan akan npk segerombolan manusia .. ramai giler..


saje nak selitkan budak kem broga (baju merah) yg pntang npk camera ni -.-

apa lagi.. catat sejarahh la di pucakk!


ini adalah waktu kami turun.. n 2 org lelaki yg stiasa ada krna mereka nk bergambar =="

masa untuk turrruuunnnn!!

waktu ni Nazirah sdg sakit kaki.. aku dgn shy sempat lagi tu hee jgn marah :P

aku n t-rex lak tgh praktis boria.. TADAAAA!

reti panjat, reti lah turunnn ye..
 Actually nak turun sbnrnya lagi susah.. :)
dan akhirnyaaaaaaa!

BERJAYA N SELAMAT TURUN!!
maka timbullah satu perasaan yg puasss gilerrr.. walaupun letih inilah "pengalaman" dan another Memory :)
sape nak pergi tu.. pergi dgn semangat baru seronok..

thank you guys sebab korg sentiasa ada utk mencipta kenangan ^_^


:: When it hurts to look back and your scared to look ahead you can look beside you and your best friend will be there

Wednesday, March 14, 2012

It hurt inside

Salam..

ok.. serius memang lama sangat tak menaip di sini.. sebabnya senang je.. BUSY =="

Dipendekkan cerita, aku join BORIA untuk pertandingan boria FESENI 2012! semakin busy bila aku ialah pengurusnya.. banyak giler CABARANnyeee.. aku sabar n sabar dan sekarang tinggal 2 hari lagi utk pertandingan yg sebenarnya.. 

But, why it hurt inside? 

firstly bila masa korang terasa pendek dan terlalu terbeban dgn test, assignment, tutorial n dah tentunya kelas di awal pagi.. n im the loser bila sangat tak pandai bahagikan masa.. ==

Secondly bila korg tak dibenarkan minum ais.. heee.. xde la hurt sgt pon :P 

  dan tak tinggal kopi utk setiap pagi yg mengantukk...


ok yg pling 'hurt inside' ialah semalam semasa preview depan penyelia.. 
Aku Injured :(



semasa training, aku tak dibenarkan latihan.. budak2 kena denda tapi aku tengok je.. sedih gilerrr.. :( 
n semasa nak preview .. aku degil jugak utk preview sbb kalo x, x cukup org la.. 

tapi... sakit nye tu, aku je tau...........

lepas tu ramai yg mengurut kaki ni.. huuu.. malam yg sakit sangat.. aku tak kisah sakit , tp it hurt inside bila aku ni menjadi 'masalah' pada Team :((( 

But, today, it getting better.. rasanya, dah boleh nk all out sikit.. 

BORIA BESTARI!! aku dah mulakan semua ni.. aku akan akhirkan juga!!

video motivasi::




:: It matters HOW we are going to finish.
are we going to finish STRONG?