Friday, August 26, 2011

Last Day at LA

huuuuuhuuu.. ayat aku macam baru balik lost Angeles lak kan..

LA stand for Local Assembly iaitu tempat aku bekerja masa cuti sem yg dah hampir tamat nie..

WAAAAAAAAAAAAAAA/........

aku nak nanges sebabbb

1. CUTI sem dah nak habes!!! xnak naik KL!! nak duk umah !!

2. xdapat jumpa kawan2 kat kilang lagiii..... xkisah lah M'sia ke, Myanmar ke, nepal ke, bangla ke..
   kawan xde halangan bangsa n agama...^-^

Local Assembly sebenarnya banyak bagi aku kenangan suke n duka taw.. dari dulu aku pernah keje situ..
pernah jadi Clerk, planner, operator.. n ni yg terakhir QC..

kene marah, marah orang, menangis, ketawa, merajuk, kene ngorat, dan mengorat.. heeee >,<

ni masa 1st time aku keje as operator jap kat  LA
PENATT WOOO.. (mula2 gitu r.. hee )
aku tampal sticker, masukkan plastik.. 1hari je ak jdi operator coz esoknye bos suh aku jadi QC..

sampai pernah terketuk tangan sendiri.. menjeritt wooo..
^__^

ni la yg aku buat::

check sizing crank 

ni la waktu tgn aku tersepit.. adoii

ni action combat je.. HAHA

ni time xde org, aku tolong r mnybuk... :P


kerja aku not bad la.. xla terlalu berat org kata, kalo bos xde tu, or brg kurang, aku lah jadi bos.. hehehe..

tengok2 je dorg buat keje, lebey2 bila bos dah cari QC baru sebelom ak benti.. goyang inul lah aku..

kadang2 xde keje masuk bilik technician kaco abg2 wat keje.. dorg sporting ^^

kalo mesin ada masalah aku pgil dorg2 ni la.. :)

~Hong... ( tahun ni belom kawin agi katanye.. :))

~Epul.. (yg tgh tu) ( byak wat aku ketawa dgn ayat dia " payah ni payah.. " )

~wak or Abg yus ( ada ank yg cumeell )

yg chinese ni supervisor aku.. tp dia dah bentii.. :((( 
ah loon ^^

 kawan2??

aku x berkira pasal kawn ni .. nepal ke, bangla ke, myanmar ke..sape2 ley kawan dgn aku.. yang penting ok ^^

yg suke2 lebey tu sori ea..hee.. bukan xmo.. tp berkawan kan lagi best ^^

yang jadi best fren agi besttt..

aku rapat dengan budak2 QC.. ^^ Kamal, Assh, Matan, Buddha, Raju, zali (dah benti.. org yg aja aku basic qc) etc..




FCW: Leo, nasha, kak nisa, keneth, saw ong (wlpon dia ni aku benci mula2), myint,.. etc..







dapat akk comel like kak aida ^^ n ramai r.. (nmpak sgt ak ni frenly kan.. ngegegege )


yg bju puteh ni la bos aku.... 
last day .. last keje yg aku buat 


kini.. berakhirlahhhhh .. fuhh..


tp ni lah pengalaman ^_^

Tuesday, August 16, 2011

3 Hari jadi OKB



starting 10-8-11

Aku ke Kilang Proton Shah Alam KL




 (outstation la kunun dgn bos aku..)

Mr Lim (dalm pic) ni kawan baik my mom.. so, dia kunun nye nak latih aku berbisnes.. t aku kuar UM ley keje dgn dia..

ok le tuuu...

tp, itu bukn ceritenye..

the story begin masa kiteorg tido di rumah member bos..

first ayat aku   http://www.smileycodes.info WALLAWEH!!

xnak kechik umah.. xnak kechik kete..



Masa smpai tu dah nk pukul 7.30.. so time aku berbuka la.. psngn suami isteri ni (mr n mrs Hong) sngat prihatin n cepat2 bawak kami makan kat luar.. tapi dia kata: "kite g tempat makan chinese ea.. tapi jgn risau HALAL.."

xkan aku nk cakap xnak r.. ok la tu dia dah mention halal..

rupa2nya g makan seafood.. ^^




aku segan2 nak amik makanan.. so, dorunk sgt sporting smpai sume dorunk tolng bakar, rebus, panggang kan.... ^^
 Alhamdulillah^^

~~
kat umah dia, aku diberi bilik mewah.. aircond compirm la kn.. TV besar each bilik.. bilik air xpyh risau r nk mndi air panas kan.. n etc...

n malam tu diaorg siap karoke.. bukan karoke biasa.. siap ada pasang lampu disco..dia suh aku nyyi... aku malu la sore sedap sgt :P... heee.e....




Mr n Mrs Hong ni baru teringat aku kene bngun sahur, so dorunk suh aku masak magee.. bila aku bukak almarinye... sume jenis magee ada... cam kedai dah..



~~SAHUR TIME~~

Aku bngun ke dapur n bukak almari amik magee... baru nak g wat air Milo... i saw dis!



Giler baikkk... siap dh masakkn nasi.. nasi Chinese lembut je..still Halal k.. n  aku goreng telor gune tmpat masak elektrik.. sume benda nak elektrik... huuu

~~paginye..dorunk g sarap kat kedai chinese, so i just watched it ^^

balik keje kat proton (xsabar nk balik umah baru aku.HAHA.) dia dah belikan aku :

2 kotak 
dan..



tenkiukkkkk ^^

sahur esoknye aku goreng fishcake..


 nasi dia still tolong mskkan coz aku xreti gune nie..

ad set2 timer bagai -_-

n other thing yg menJakunkan aku ialah:

eksen je tuuuu :P bukan larat punn...
actually byak agi benda yg aku jakun, mesin urut yg lngkap.. ya da yada yada,,,, :DD



wahhh hepinye ... berangan jadi org kaya raya...HAHA...

aku just nak say thank yuuu kat dorunk coz layan aku cam anak dorunk sdiri even we r not same religion...

sweettt sgt...  http://www.smileycodes.info

btw, i still Bersyukur sgt2 dgn apa yg aku ada sekarang.... just saje nak berangan sikit... ^^

back to reality ^^

my HOMEEE sweet home... ::




It's not about the money, money, money
We don't need your money, money, money
We just wanna make the world dance,
Forget about the Price Tag ^^

Monday, August 8, 2011

1 Malaysia

kamiii anak merdeka... heeehee...

sya telah memecahkan rekod dgn keluar berbuka di Kepsi bersama pelbagai bangsa.. :P

hee... actually 2 bangsa je... tp sy telah jadikannye 4.. macam mane tu??

watch dis :))

video

video ni mmg cam 'ngek. hahaha~~ but we proud to be Msian ^^

from left: Raju (india), Leo (sarawak), munirah (truly Msia), cat (cina sabah)


see ???

but the real one:

from left: Rahiman (truly Msia.. but india Muslim), Leo (Srawak), Munirah (still Msia), Nisah (Sarawak tapi ada kacukan cina ^^

yg suara 'eksen' tu sorunk lagi.. Keneth (from sarawak as well) ni dia ::




tapi dorg sangat sporting ^^ They can make me laugh every second ..

ni kawan2 sekerja aku.. dorunk teman aku berbuka.. siap dgn sporting nye nak main rakam video2 bagai adui ter ber.. huuu...

bulan ni last aku keje.. so pasni mybe xdapat jmpa dah kn..

so thanx frenz... luv n will miss u guys ^^ http://www.smileycodes.info


Friendship isn't a big thing - it's a million little things.