Saturday, April 30, 2011

Hari Pekerja

1 MAY dah datanggg ^^


Hari pekerja??

question: belajar tu termasuk dalam golongn pekerja x??

(a) TAK.. sebab x dapat gaji :P

(b) YE.. sebab penat cam org bekerja ^^


bila sebut hari pekerja, tadi papa kesayangan aku msg.. tya ak dah habes exam ke, dia nak amek, kan sampai 1 mei cuti.. dia kata, dia dah rindu aku sangat.. bila aku cakap aku still ada exam.. mesti dia hampa kan..
kalo x, hari pekerja ni, mesti kteorg spend masa sama :(


hari pekerja adalah tuk hargai org2 yg bekerja .. ayah n ibu aku adalah pekerja..
kerja biasa2 je...

rutin my parent:

ibu akan bangun pukul 5 pagi.. akan kedengaran la tung tang tung tang kat dapur tu..
sambil2 tu disusuli bunyi mesin basuh
(time aku xde la.. time aku ad, mmg xde org lain lah kene kan ..rjin kan aku :P  tapi bukan kol6 lah bunyi tu.. heee)



lepas dah nk pukul 6 akan baulah wangian2 sarapan.. :3

ayah pulak akan bangun kol 6 kejut adek2 (termasuk aku.. time aku kat uma..)
n bunyi lah ayah aku jerit2 kejut adek2 yang liat bangun tu..


EH..tetibe aku pikirkan sesuatu..

kalo aku xde kat umah.. mesti sume keje ibu buat sorg2 ( ibu hanya ada sorng anak pompuan yg tiut je )
cian ibu.. dh la penat keje... nak buat keje kat umah lagi..

ni lah pengorbanan seorg ibu.. xtw penat... ni kite.. baru study lewat skit je, dah merengek (aku lah tu.. tuing..)

ayah pulak.. tgh hari dia balik rehat.. nanti dia akan masak tghhari taw! ayah pandai masak! sedaaappp..


kadang2 ayah yang banyak masak kat umah time ibu penat.. sweet kan.. nak cri suami cam ni lah.. heee..

ayah n ibu dari dulu bekerja tuk besarkan 6 orang anak dia.. apa yg kita nak sume dia akan cube tunaikan..

ibu n ayah lebeh pntingkan anak2 dari keperluan diri sendiri.. :(( tacing lak nie..

thanx "hari pekerja..!" patutnya kasi la dorg cuti seminggu ke.. kalo xley seminggu, sebulan pon xpe.. ^^


ibu n ayah were amazing guyz.. tanpa dorg bekerja, xmungkin sekarang ni aku tgh menaip blog  gune lappy sambil makan cokie cokie sambil pakai spect mata sambil pkai sweater (sejuk.. hujan..) sambil peluk Euler (eh euler alep bg).. :P

sume harta yg aku ada ni lah harta dari titik peluh mereka!

ibu.. ayah... korang lah CEO tuk company MUKHZAM n Family enterprise..:)

kakak janji.. kakak dah keje nnti, ibu ayah just dok umah n main dgn cucu je.. ngeh2 >,<

anak Along.. bukan kakak la.. ^^v


SELAMAT HARI PEKERJA !!





menanti 3 thun lagi tuk menyambut hari pekerja ^^

Friday, April 29, 2011

Tak kusangka Tak kuduga


jom jiwang malam2.. eh.. pagi.. 

luv damm much dis song.. not the lyric, not the singer, not the bus stop, ...

but the memories dat 'we' had created ^^



video
``````````````````````````````````````````

malam...
ku tidur tak lena
teringatkan dirimu
terimbas kembali kenangan lalu
alangkah indahnya bersamamu

mengalir air mataku
menemani malam sepiku
ku rindu saat bersamamu
sukarnya ku untuk melupakanmu

dahulu engkau berikan cinta
mengapa kini engkau berubah
manakah janji akan setia menanti
jikalau engkau tak lagi cinta
katakan saja aku tak kisah
dari kau terus membuat ku menunggu 

tak ku sangka
tak ku duga
perpisahan yang akan melanda
dah ku cuba
pertahankan
namun dirimu pergi jua

cintamu bagaikan rembulan
yang hadir bila malam menjelang
kau hilang bila siang mendatang
begitulah sikap mu oh syg

kau lontar cintaku ditepian
ku bagaikan hanyut di lautan
yang lemas di dalam percintaan
dipukul gelombang keresahan

dahulu engkau berikan cinta
mengapa kini engkau berubah
manakah janji akan setia menanti
jikalau engkau tak lagi cinta
katakan saja aku tak kisah
dari kau terus membuat ku menunggu

versi ori kat sini== yu tube


it was a sad song if u thought it was.. but u can changed it when u put the sweetest memories on it.
~ im done put it well ^^


smile when it hurts most ^^

Wednesday, April 27, 2011

Dunia Baru



DULU 

6.30am-12.00pm    Pagi     (bangun..kuliah..berFB)

12.00pm-7.oopm    Petang  (lunch..kuliah..berFB)

7.00pm-12.00am    Malam  
                              (dinner..wat tuto/assignment..berFB..) 

1.00am-6.30am      tidoooooooo



SEKARANG (sudy week+exam week)

6.30am-12.00pm    tidoooooo agi... ngee.. >.<"

12.00pm-7.oopm    "Pagi"   (sarapan..er..Lunch..., Study..berFB)

7.00pm-12.00am    "Petang"    (study..berFB..) 

1.00am-6.30am      "Malam" (dinner a.k.a sarapan...study.. berFB)



*time xde exam
n solat ikut time betul la.. heee..



=========================================2 minggu lagi untuk go through 'dunia baru' nie...
get it easy girl..
^^



Nobody can go n start a new beginning, but anyone can start today n make a new ending ^^

Tuesday, April 26, 2011

Stress




DONE 3 paper.. (subjek U)

n bersedia tuk exam yang bakal buat aku jeritt , menangis n beruling-guling dalam bilik nie..


stresss..?

sume org pernah stress kan .. malam ni aku nk umumkan yg aku stress.. >,<

bila pikir banyak benda dalam kepala otak ni, orang pon boley cakap sorang2 dengan pokok or kerusi..

selamat aku masih ley kawal emosi ni. cume bila ada yang 'poke' x kene time tu, mmg cari nahas la..


orang yg stress ni dia sensetif ...

cakap sikit pon ley jadi tacing..

so, kalo npk kawan kita stress, pandai lah buat dia snyum, kalo korang pon serabutkan dia, jgn terkjut kalo org2 ni jerit kat ko.. or 'baby' kan ko.. HHAHA


selain tu, org yang stress ni nak kene ada teman, jgn tgalkan dia sorg2 (kalo korunk sayang kwan la) >.< :s

bila dia ada kawan, xde la dia nk cakap dgn pensel kan.... kalo cakap jugak, korunk pndai2 lah larii ea..
hehehe~~


errr.. actually, aku pon in mood stress... T.T  

sebab?

exam n persekitaran kot..  aku baru je balik dari study dgn jaja, n yul kat dewn makan tadi.. aku dah la bru habes exam pgi tadi, pastu nk pokus bnda lain agi.. er.. so stress... :(

kat exam hall tadi... tgu masa nak kuar dewannnnnn! stress lama sgt..


aku ni stress sebab risau kot.. subjek pas ni menakutkan..

xcaya??

try tgok ni....::






gigih.. ^^

2 meja penuh dngn buku n kertas2 bagai segala adui ter ber....
pastu, kalkulator kene pakai DUA.. >,<"

kalkulator finance yg kalo aku jual dapt henpon sebuah..


ok.. dah pukul 4.46..  aku nak teman.. tapi rumate (natrah) dah tidoo..cis.. tgal aku sorg2...

ok.. masih xdapt tido.... T.T


semalam natrah dah layan aku main joget2 dengan Frogie AKIBAT STRESS huhuhuhu ::



video ni xdpt ditayg kan kat blog..

nat pakai seksi sngt.. heeeeeee


frogie joget lagu korea..

xpaham aku..tapi hilang r skit stress..


tapi.. malam nie??






Ok..
so, xreti nak tido ke cik mun.. okie.. i think i need rest..  hope someone will make me smile tomorrow.....




Give your stress wings and let it fly away.

Sunday, April 24, 2011

Doakan Kakak


text: along.. kol jap.. xde kedit.. nk ckap dgn ibu.. 

send: Mukhsin

along:  nape nak cakap dgn ibu??

me:  panggil ibu....

(along: ibu... kakak nk ckap)

ibu: ye.. assalamualaikum.. nape anak ibu sayang.. 

me:  ibu............. sok exam...

ibu:  oo.. jawab tol2 ye.. anak ibu kan boley buat ..

me: takuttttt :(  doakan ea.. 

ibu:  ala.. putri ibu kan kuat... ibu doa selalu.. jgn risau k sayang...

me: ala.. em.. nak nangissss.... nak ibu.. ( mengada-ngada ) nak cakap dgn ayah....

ibu: jap.. 

-------

ayah: nape sayang?

me: saje.. nak dgr suara ayah.. ... esok exam... doakan kakak ea.. 

ayah: mestilah ayah doakan kakak dapat jawab dengan baik ok..

me: amin.. insyaallah.. 

ayah: kalo fail, kawin je la... hehehe.. 

me: xnakkkkkk..... hehee

ayah:  hehe.. kalo xnak , buat betol2 ok.. kakak boley :) 

me: thanx ayah.. k la.. tunggu kakak lagi 3 minggu!! bye.. assalamualaikum.. 

ayah: w'salam .. 



--------------------------------------------------------


رَبِّ أَوۡزِعۡنِىٓ أَنۡ أَشۡكُرَ نِعۡمَتَكَ ٱلَّتِىٓ أَنۡعَمۡتَ عَلَىَّ وَعَلَىٰ وَٲلِدَىَّ وَأَنۡ أَعۡمَلَ صَـٰلِحً۬ا تَرۡضَٮٰهُ وَأَدۡخِلۡنِى بِرَحۡمَتِكَ فِى عِبَادِكَ ٱلصَّـٰلِحِينَ 


Wahai Tuhanku, ilhamkanlah daku supaya tetap bersyukur akan nikmatMu yang Engkau kurniakan kepadaku dan kepada ibu bapaku dan supaya aku tetap mengerjakan amal soleh yang Engkau redai dan masukkanlah daku dengan limpah rahmatMu dalam kumpulan hamba-hambaMu yang soleh. (Q.S. [27] : 19) 


The love of a famlily is life's greatest blessing ^^

Friday, April 22, 2011

Isnin


hari ni Jumaat..


esok Sabtu..


lusa Ahad..


tulat Isnin..


ISNIN!!


ok... my final exam for second sem begin.. 


mood:

happy: dah nak cuti.. (^^)v
upset: bnyak lagi x study.. -_-"


sem ni nak cover sem lepas nye result yg 'gempaq' sgt tu.. wish me luck guyz... 

xmoh main2 dah.. awok dah tua.. (esok nak daftar tuk mengundi) ngeeee....


fikirkan masa depan awok.. wat mase ni love n joy jatuh no 2 kejap..^^v


sebab ada misi yg perlu diselesaikan!!


the  best preparation for tomorrow is doing your best today^^

Tuesday, April 19, 2011

Mulut

hai adek2.. 


hari nie kak mun nak cerita pasal mulut... 






adek2 taw kan mulut tu apa. 


Mulut merupakan organ badan yang berbentuk bukaan pada badan yang membenarkan sesuatu organisma menerima makanan. >,<" 




apa aku merepek ni.. k straight to the point.. 


aku taw, aku ni pon xlah baik mane pon, tapi, aku ni x jahat ^^


benda yang paling aku x suke berkaitan mulut ni:


bila....




A:    wei mun, x baik lah ko buat tu, nanti org kata apa..


       or


A:    eh B, ko taw x, si Mun tu kan... yada yada yada..  ada ke dia tu.. yada yada yada.. 


B:    oyeke?? ish2 >,<






ehem2... ok.. 


i'm not baik sngat, but kalo aku wat something yg salah pon, aku x libatkan org ..




yang paling aku x puas hati bila.. kalo org yang kata kite tu pon buat benda yang sama.. 


xsalah untuk memberi nasihat.. 


aku bukan lah teruk sngt sampai xley time nasihat.. tapi, kalo dah nasihat ak, 


plis plis plis, kamu jgn nakal.. pliz la jgn wat benda yg kite dah nasihat org tu spya xyah buat..


tapi kite?? 






aduiiiiyaiii... 


whatever... 






k la , adek2 jgn wat cam gitu ea.. jgn buat jahat n jgn kata org.. 


aku suke kalo ada org yg nasihat aku better then org yg cakap belakang or cakap x serupa bikin.. 


same2 lah kite ingat mengingatkan :))


renung2 kan lah ea tuk aku dan kita sume ..




kerana pulut , santan binasa, kerana mulut, badan binasa ^^





ngeee,,, 
saje je borak2 ptg2 ni sebab abg potong pokok still buat bunyi lagu dangdut.. 

bila lah dorg nak habes wat keje.. -_-"

kalo psg ear fon pon bley tembus >,<"

er.. k tido ..mlm smbg study ^^v




We have two ears and one mouth so that we can listen twice as much as we speak.

Thursday, April 14, 2011

Aku tak Lupa

aku mana ada lupa.. 

pandai je cakap aku ni pelupa.. 

ala.. jadual kelas tu, biasa r kalo x hafal kan.. :) dulu sekolah2, boley la ingat kelas pukul bape coz memang xde la kelas kol 12 kan.. tgok ni .. banyakkan nak kene ingat ??



mane aku ingat.. banyak kelas, pastu dewan kuliah pon bukan satu je, mane nak ingat kat mane.. kene lah tgok jadual.. ok, so, aku bukan pelupa~


pasal aku tertinggal kunci bilik tu, bukan pelupa... cuma..  aku tak perasan kunci tu dalam beg.. er... pasal kunci pendua pon tertinggal sekali tu bukan lupa, tapi tak sengaja :))


mane ada aku pelupa.. bukan aku lupa kalo ada keje ke x, tapi saje je aku suh bff aku JAja tolong ingatkan aku kalo aku leka.. bukan lupa pon.. :P


err..


tertinggal charger laptop? henpon? dompet? ala.. saje je tu.. 




+++++++++++++++++++++++++++++++++++


aku: abang, dah siap makann? berapa hinggit mkanan nie?

abg kedai: dah2.. rm16

(aku pon kuarkan duet.. ) tengok? sape kata aku lupa??? aku ingat harga dia rm16 hinggit, aku ingat kuarkan duet nak bayar.. 

dengan bangganye aku melangkah naik ke bilik.. 

ok. payung ada, dompet ada, kunci ada.. 

sape kate aku lupe ha??


OK..


em..

aku turun jap ea kat kedai tadi..........................



























heeeee... :3



















AKU LUPA AMEK MAKANAN!!




aku lupa!! aku lupa!! 

video tuk org lupa cam aku---->  nazmi






eh, aku lupa nak letak link kat ctu.. sini sni :P

:: yu tube ::




The first rule is not to lose. The second rule is not to forget the first rule. ^^

Tuesday, April 12, 2011

Kenal lah dulu

ish ish ish~


aku tak suke bila ada yang x suke aku.. 

tapi ada je org yg aku x suke.. :P

org kata, x kenal maka x cinta.. dah kenal boley cinta ke?? 



FAKTA::

dulu... aku ada tgok sorang pompuan nie, (kita namakan dia Girl A), aku tgok, dia ni cam sombong je, jalan x pernah nak pndang org ke, nak senyum ke.. so, mmg berangin la aku..
apa lagi ,trus lah aku chop minah ni sombong.. cian girl tu.. :))

tapi, kalo bandingkan dengan aku jumpa sorang lagi minah ni (Girl B), pantang lalu, bukan kata pandang, senyum dia sampai ke telinga.. mesti korang set Girl tu peramah, baik,baik dan baik kan?? aku pon cop halal OK.. 

tettttt.. ...

salah wei.. korang patut kenal dulu orang tuk judge dia.. bak kata omputeh

" don't judge book by its cover "


entah macam mane, aku boley satu projek n kejesama dengan dua dua girl ni kat kolej aku.. barulah aku kenal gugurl nie..

n u noe what guys .. im wrong.. totally wrong.. 

Girl A ternyata lebey baik dari girl B.. 

asal jadi gitu plk??

bila kenal girl A, 
Girl A rupe2nya rabun jauh, so, kalo dia x pakai contact lens, dia terpaksa lah x tgok sangat depan, risau xnampak muka org.. kalo org senyum kat dia pon, dia x balas, sbb x nampak.. so, dia xnpk, x tegur lah org.. 
ok..tetttttt.. im sorryy.. ngeh2.. >,<

n Girl B pulak cane?

Dah kenal, barulah taw, si girl B, kipas kiri, kipas kanan ^^ (paham??) heeee
entah lah, no komen for girl B.. kat belakang rupenya, talk bad thing bout me n org lain.. suke pndang rendah kat org lain .. huh! bukan pasal aku je, pasal org lain pon dia kutuk.. n not just only me hate her.. sampai ke fac dia pon, org x bape berkenan dgn kipas angin dia tu.. 

jeles??aku jeles?? ops.. sowi la.. baik aku jeles kalo dia tu cantik plus2 sopan , lemah lembut, n baik hati.. 
cantik tu dah ok dah tapi rugi x gune baik2.. hancus.. 

aku lagi jeles kat sorg nie, girl F.. dah la cantik, lemah lembut, pandai, sopan berpakaian.. syes comel ^^
*hint : dia main game IT GIRL dalam fb :))



moral of the story :)

air yang tenang jangan sangka buaya ada dalam pon adui..
^^

Saturday, April 9, 2011

'adventure' for dinner

ini sambungan dari entry Muzium of Asian Art




pas balik dari muzium tu kami bertiga (daya, natrah n aku la) gi sambung study kat library.. 


dah petang2 tu x reti2 nak balik dah.. hehe tapi, si dua org ni masih mencari makanan.. n kiteorg pikir nak makan kat mana...


pilihan jawapan:


a. Ayam A1
b. KPS (aku reject awl2.. xsedap)
c. pasar malam kat LRT U (natrah reject awal2, cz bawak beg segala bagai
d. kolej 11 or 12
e. kat 4th sudah




setelah dibincang.. n tanpa persetujuan penuh dari aku, kiteorg gi 11th.. bukan aku malas wahai kawan, tapi aku fikirkan banyak faktor:


1. nak hujan
2. dah petang
3. aku xnak naik bus!!!!


tapi disebabkn dorg ni degil.. so, g je la.. heheheh.. dlm bus, aku majuk!! ngeh2 >,<'


n dalam bus dah start hujan.. hahahaha gerammm... 


bila sampai 11th, apalagi. redah je la.. 


bak kata DAYA ALI " baru adventure"


selamat dorg belanja aku :P nak pujuk la tu :P


x rugi merajuk ^_^


yeayyy time makan.. wah , bnyak tol pilihan makan kan .. kalo lah 4th mcam ni.. ...sigh..


kami makan chicken chop n spaghetti.. yummm yummmm 








thumb up! sedap n murah.. tapi jauh....... :((( 


balik dah malam, so kiteorg naik teksi  cz sure bus xde kan.. 


sampai kolej, cafe kak yah tutup.. heeeeeeeeeeee.....  


hah! kan aku dah cakap makan kat 11th tadi! korunk tak nak dengar... ok  lariiiiiiiii... BYE ^_^








A life without adventure is likely to be unsatisfying, but a life in which adventure is allowed to take whatever form it will is sure to be short ^^

Thursday, April 7, 2011

countdown final

2 weeks more before final exam

dub dap dub dap


LOKASI: main library University of Malaya

saje letak size besar.. ^^


heee... chaiyok girl.. u can do it.. 

thanx for the 

math teacher: Daya Ali
it girl: Natrah Yuri

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


gigih hik hik ^^



barulah rasa mood study bila berada seharian di libary

HARAPAN:
semoga aku n kawan2 dapat menjawab final exam tok dis sem dgn baik. ^^



wish me best of luck
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


To know oneself is to study oneself in action with another person ^^

Friday, April 1, 2011

RNdU GileRR

RINDU.!!

MISSING!!


ibu!!! ayah!!!




start 3.01.2011 aku naik sem 3 sampai sekarang x balik umah lagi


sob sob :///

masa break 29.01.2011 xdapat balikkk sbb aku run projek care4all

pastu x balik2 sampai sekarang.. 

ibu n ayah dah rinduu aku.. 

aku lagi rindu giler kat dorang!!!!


masa bday ayah n adik masa bulan 3 pon aku x celebrate sama2 dngan family.. 

:((

as anak kesayangan ibu n ayah aku... i feel sori for dat!!!!!!!!

HB ayah!!!!!!

HB ayat!!!


sejak line uma kene potong (huhuhu)

ayah n ibu jarang chat kat FB dgn aku, kalo x, xlah rindu sgt smpai sob sob....


IBU:: jangan lah nangis ea... t kakak nangis kat cni camne.. dah la duk bilik sorg2 nie.. 

lama xdapat ciuman dari IBU!!!!!!!

muahhh muaaahhh

tiap pagi n malam mesti IBU cium bnyak2 kat aku......!!

ibuuuuuuuuuuuuuuuuuu



nak kate jauh.. xla jauh sangat pon.. 

tapi.. dorang kata xpe lah kalo xcuti panjang.. 

habeskan je sem 2 tu.. 

malam ni just teringat kat IBU n AYAH ^^






xtaw nak cakap apa... even kakak sibuk, u all are still in my heart...

yang penting doa ibu n ayah dah kuat kan kakak kat cni..

xsabar nak balik duk umah... 

(tapi t rindu org kat cni lak ..hee... )


~~~~~


banyak sangat ni kakak nak cerite kat ibu n ayah... 

mesti ibu n ayah jemu nanti.. ^^

pastu nak kenal kan Euler n Frogie ^^

jangan risau ea... 
4 bulan t kakak duk umah, ngadap r muka kakak yg comei nie ea ^^

heeeeeeeeee



rindu nak cari gaduh dengan adek2 gak!! 

:: MUZAFAR! MUKHRIZ! n MUHAYAT::

tunggu la korunk kalo malas2!!



tuk MUKHSIN... siap lah ko nak kene cium!!

MUJAHID.. (xde pic) belanja makan!!


wahh.. rindu nak duduk dlam bilik smpai kene marah nie!!

lagi apa yg aku rindu????


.....


nak nanges... :(( 

sayu je malam ni asal ek???

dah malam.. duk sorang2.. xde sape nak kiss slmat malam selain ibu n ayah kan .. 



:((((((((


:(((((((((((((((((((((((((((((



Pn. Ramlah bt Abd rahman

n

En Mukhzam b Hamzah

TUNGGU KEPULANGAN SATU SATU NYA PUTRI KORANG EA ^^

xlama je lagi.. 




MISSSSSSSS YOUUUUUUUU DAMMMM MUCHHHH!!!



P/S: We never know the love of a parent till we become parents ourselves.