Tuesday, December 20, 2011

Peng Peng Peng! Sape mati?


PENG PENG PENG!
Sape mati?? takde sape mati :P yela.. sebab aku sorang je pon yang peng peng peng..
KELIRU? hahaha.. aku suke orang yg keliru itu.

Ini dinamakan uji minda. Kalau korang tak dapat jawab, korang akan rasa tension yang amat. Lebih-lebih lagi bila main ramai-ramai and makin tension bila kawan2 lain dah dapat tahu jawapan tu.. 1st korang akan rasa asal aku tak dapat fikir niiii! Tapi at the moment korang tahu je, 1st korang akan ketawa then rasa macam (*&^%$#^&* ! :P

Macammana nak main? senang je.. :P
1st, perlukan lebih dari 2 orang mangsa. makin ramai lagi SYOK.. Then TEKA la :P

Soalan 1:
Peng Peng Peng Peng Peng (sambil tembak berulang kali ke arah mangsa)
then tanya: Siapa Mati??

hint: uji fokus dan kajian anda dalam membuat rumusan.

Soalan 2:
Pssss psss pssss psssssssss (sambil spray ke arah sekeliling ala-ala spray nyamuk)
then tanya: Berapa ekor nyamuk mati??

hint: Ini Ujian Pendengaran.

Soalan 3:
Ini bukak, (gerakkan sesuatu barang) ini tutup (gerak kearah lain pulak) } ulang kearah-arah yg lain beberapa kali
then tanya: Ini Apa? (tunjukkan satu arah)
jwpn: bukak atau tutup

hint: Ini Ujian Penglihatan.

Soalan 4:
Beri arahan: Ini apa (buat bulatan gune tangan), bulat. ok, ini apa (buat bulatan kearah lain pula), bukan bulat.
Soalan: Ini apa? (buat satu bentuk bulatan)

hint: Fokus dan dengar dengan baik

Soalan5:
Fikir dahulu sebelum jawab, pensel, pemadam, pen (sebut 3benda yang anda nampak)
then mintak nama barang yg seterusnya.

hint: Memang kene fikir dulu lah sebelum jawab :P

Soalan 6:
A itu ayam, B itu bola, C itu cacing, D itu apa??

hint: jawapan mestilah seperti masa zaman2 sekolah rendah dulu :P
*yang ni senang kot~

So, amacam? dapat jawab x?? aku org pertama yg berjaya jawab soklan peng peng peng by: TRex (junior aku). Bangga sangat ni!! hahahaa.. yang lain nak pecah kepala otak gak lah kan..Tapi serius benda ni sangat seronok bila main ramai2. And seminggu final week kelas ni budak2 kolej aku sedang gila bermain Uji minda ini.! Virus2.. ~ Credit to Neal n Afiq Azhar (my senior) yang perkenalkan game ni dulu kat aku Then ditambah soalannye by Sapinah n Trex ^_^

I am really enjoying this game.. Tapi game ni best bila korang TAK DIBENARKAN membongkar rahsianye sampai mereka tahu sendiri! Faham x Alec! HAHA (bg hint sikit2 sudah, jgn jelas sangat :P )

And I think this game dapat merapatkan hubungan silaturrahim gitu ~(','~) (~',')~  but seriously!

So, siapa berani?? ^_^

amacam! semangat tak aku Peng peng peng kan org :PP Fokus giler dorang ni.. GUD
Siapa yang nak tambah tension dia minggu2 nak dekat study week ni? SELAMAT MENCUBA!

errr.. Test esok! harap yg ni dapat jawab jugak lah kan.. hee~
http://www.smileycodes.info

::  Thinking outside the box. Be creative ^^

6 comments:

  1. betol game nih memang moment.. seronok tgk orang yang diperbodohkan... lalalalla

    ReplyDelete
  2. haaa. solutions die? nak tau! haha :D

    ReplyDelete
  3. Nak tahu yg bape ekor nyamuk mati tu plsssss

    ReplyDelete