Monday, September 5, 2011

Raya yg diUji

dah raya ke??

Selamat hari raya n maaf zahir batin buat semua kenalan aku..

raya?? raya kali ni macam xberapa raya je..

1st sekali ofkoz la KEKURANGAN seorang ahli keluarga.. :(

pagi raya kami bersalaman macam hari biasa tapi takbir raya buatkan kami merasa satu perasaan yg sangat sayu... biasanya tiap raya, takbir tu aku endahkan :( .. tapi kali ni, ia menyentuh hati aku....

aku n keluarga ke kubur arwah angah..

kami sedekahkan yasin tuk dia.. semoga arwah ditempatkan dikalangan org2 yg soleh.. amin..


ujian kami x sampai kat situ je..

2 3 hari kami spendkan raya kami di kampung .. hari terakhir, di rumah adik ayah..( mak teh n pak teh )
dipendekkan cerite, kami balik jb pagi, n smpai rumah ptg.. tgah sume rehatkan diri.. ibu dapat panggilan mak teh n pak teh eksiden! Ya Allah.. baru je tadi jumpa..

kami bergegas semula wlpn masih x hilang penat..

kami terus ke hospital keluang.. dan terus ke bilik mayat....:((

mak teh n cucunya yg masih dalam hari dah pergi... macam arwah angah, dalam bilik mayat aku x mmpu tgok mayat.. aku cume tgok kaki je.. tapi bayi tu aku smpat tgok.. macam ank patung :((


;; pak teh bawak kereta dgn cermat n dalam jln lurus pn tetap eksiden, arwah angah pakai helmet pling mahal pon tetap pergi.. ni lah yg dikatakn ajal.. ;;

pak teh selamat, cuma patah tgan n kaki retak.. ank lelaki dia patah pinggul, menantu dia luka kat muka, ank dia (izati_djah5) selamat..

malam tu jgk arwah dibawa balik..

aku rasa sedih bila pihak hospital terpksa bwk ank lelaki dia g jB tuk operation, n xdpt nk tgok arwah mak dia.. :((

malm tu.. saat paling syahdu bila pak teh meraung dgn berjalan gune tongkat masuk jumpa arwah kat umah..
:(((( sgt menyayat hati....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


kuasa Allah::

ank sulung dia (kak akma) dpt pgilan dri arwah mak dia waktu kemalangan yg bgtaw dia tersepit dlm kereta sedangkan pak teh ckp, arwah dah nazak n henpon arwah xde no kak akma.. SUBHANALLAH....

renungkanlah kuasa Allah yg Maha besar.. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ini video waktu nk kuarkan arwah yg tersepit..5mnit phk bomba nk kuarkn mangsa.. :((
 ( aku xmmpu tgok, ini just wat keinsafan bersama.. ) :: ....



Allah maha mengetahui apa yg Dia lakukan.. 

pertemuan dah perpisahan, hidup mati di tangan Dia.. 

Hidup ini adalah pinjaman.. bila2 kite boley diambil kembali...

DARI DIA KITA DATANG , DARI DIA KITA PERGI..

DARI TANAH ASAL KITA , DARI TANAH KITA DIKEMBALIKAN..

arwah atok pergi pon 1hb..
arwah angah pergi 1hb July,
arwah mak teh 1hb sept..
aku entah bila...


Alfatehah.......  :( 

2 comments:

  1. Al-fatihah. Semoga arwah di tempatkan dikalangan orang yang beriman. AMIN.

    ReplyDelete